Termeni si Conditii Generale


Termeni si Conditii Generale


 


CERINTE PERMIS DE CONDUCERE: Pentru a putea conduce vehicule din grupele A,B si C, varsta minima este de 21 de ani. Este necesar un permis de conducere valabil, emis cu cel putin un an inaintea datei de preluare a autovehiculului.

METODA DE PLATA: Pentru a finaliza inchirierea, titularul contractului trebuie sa prezinte un Card de Credit valid si acceptat de Firefly, care se va folosi pentru toate pre-autorizatiile si pentru incasarea platilor finale.

DEPASIRE PERIOADA INCHIRIERE: La sfarsitul perioadei de inchiriere, Firefly permite predarea autovehiculului cu o intarziere de 29 minute, dupa care se va aplica o taxa de minim o zi intreaga de inchiriere.

ANULARE / NEPREZENTARE: In cazul in care clientul nu se prezinta la preluarea autovehiculului sau nu anuleaza rezervarea cu cel putin 24 de ore inainte de preluare, Firefly va aplica taxa pentru Anulare Intarziata / Neprezentare in valuarea unei zile de inchiriere sau suma de €30, oricare este mai mare. Taxa pentru Neprezentare se aplica dupa 1 (una) ora de la data/ora rezervarii, exceptie facand intarzierile de zbor ( cu conditia ca un numar de zbor sau alte detalii de calatorie sa fie comunicate inainte de preluare).

RETURNARI ANTICIPATE / RETURNARI INTARZIATE: Nu se ramburseaza vouchere nefolosite/ zile de inchiriere. Extinderea perioadei de inchiriere trebuie anuntata cu 48 de ore inaintea datei de predare agreate, si se factureaza conform tarifelor zilnice oficiale.

TAXA TRANSFRONTALIERA: Trecerea transfrontaliera este posibila numai cu anumite conditii si dupa efectuarea unei cereri catre un birou Firefly pentru toate autovehiculele, cu exceptia celor de lux. Cererea trebuie facuta cu 5 zile inaintea datei de ridicare, iar costul este €70.

ASIGURARE: Toti conducatorii auto autorizati pentru conducerea autovehiculelor Firefly sunt asigurati impotriva incendiului si raspunderii fata de terzi in caz de deces, ranire sau alte pagube materiale. Acoperirea ambelor asigurari face obiectul Termenilor si Conditiilor General Firefly.

AMENZI DE TRAFIC SI SANCTIUNI: Toate amenzile sau sanctiunile rezultate din incalcarea legilor de trafic de pe teritoriul Romanie  in timpul perioadei de inchiriere sunt suportate exclusiv de catre client.

ASIGURARE SUPLIMENTARA CU RASPUNDERE (CDW / SCDW): Responsabilitatea financiara in caz de dauna adusa autovehiculului inchiriat poate fi redusa (conform Termenilor si Conditiilor din Contractului de Inchiriere) pentru Grupele A, B la €900, pentru Grupa C  la €1100, prin achitarea unei taxe de €16 si €22 respectiv .

Responsabilitatea financiara in caz de dauna poate fi redusa suplimentar la valoarea de 375€ pentru Grupele A, B si la valoarea de €400 pentru Grupa C, prin achitarea unei Asigurari Suplimentare cu raspundere Minima in valoare de €10 si respectiv €14, pe zi de inchiriere.

Pentru a beneficia de Asigurarea Suplimentara cu raspundere minima (S.C.D.W.) este necesar sa contractati si Asigurarea cu Raspundere (C.D.W.). Responsabilitatea financiara nu se reduce in cazul daunelor sau pierderilor urmatoarelor: echipamente si accesorii, documente, anvelope si dedesubtul autovehiclulului.

PROTECTIE IN CAZ DE FURT (TP): Responsabilitatea financiara in caz de furt se reduce la suma de €900 pentru Grupele A, B si lpentru Grupa C la €1100, pentru Grupa S la €1.100 prin achitarea unei sume suplimentare de €8 si respectiv €11 pe zi de inchiriere, cu exceptia furtului bunurilor personale.

TAXA DE AEROPORT (ASC): Toate preluarile din aeroport au inclusa o taxa de aeroport de 18%, si care exclude eventualele costuri de alimentare cu carburant sau daune aduse autovehiculului inchiriat.

PROTECTIE PENTRU PARBRIZ (WSP): Responsabilitatea financiara asupra deteriorarii parbrizului poate fi eliminata (responsabilitate zero), pentru o taxa de €5 pe zi de inchiriere. (fara sa depaseasca echivalentul a 15 zile).

TAXA ADMINISTRARE INCIDENT (IAF): In cazul unui accident din raspunderea clientului, acesta are obligatia sa plateasca o taxa de €35 pentru administrarea incidentului.

POLITCA COMBUSTIBIL: Pentru perioade de inchiriere de 1-2 zile, clientul are obligatia de a returna autovehiculul cu acelasi nivel de combustibil afisat la preluare. Atunci cand nivelul de combustibil nu corespunde, clientul va achita valoarea diferentei de combustibil. Se va aplica si o taxa pentru Serviciu Realimentare Combustibil de €25.

Pentru perioade de inchiriere de 3 (trei) zile sau mai mult, clientul are obligatia sa plateasca in avans valoarea combustibilului din autovehiculul inchiriat la momentul preluarii. La predarea acestuia, valoarea echivalenta a combustibilului aflat in rezervorul autovehiculului la acel moment va fi inapoiata. Atunci cand cantitatea de combustibil este mai mica decat cantitatea din rezervorul autovehiculului din momentul preluarii, se va aplica taxa pentru Serviciu Realimentare Combustibil de €25. Orice rambursare se va efectua folosind cardul de credit/debit al clientului.

Pretul pe litru de combustibil este calculat ca medie a preturilor locale practicate in zona unde autovehiculul este inchiriat. Taxa pentru Serviciu Realimentare Combustibil este de €25, iar Firefly isi rezerva dreptul de a o modifica fara a comunica in prealabil. Orice rabursare sau disputa trebuie comunicata in momentul predarii autovehiculului. Dupa emiterea facturiii, cererile de rambursare nu vor mai putea fi preluate de catre Firefly. O brosura continand Politica Combustibil se gaseste in locatiile Firefly si este disponibila in 5 limbi de circulatie internationala.

SERVICIU REALIMENTARE COMBUSTIBIL: €25

SOFERI ADITIONALI: Pentru fiecare sofer aditional se va plati o taxa de €7 pe zi de inchiriere. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

SCAUN AUTO COPII: Scaunele auto pentru copii sunt disponibile la cerere pentru o taxa de €4 pe zi de inchiriere. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

SISTEM DE NAVIGARE (GPS): Este valabil la cerere pentru o suma de €10 pe zi de inchiriere. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

LANTURI DE IARNA: Lanturile de iarna sunt disponibile la cerere pentru o taxa de €3 pe zi. (fara sa depaseasca echivalentul a 10 zile).

TAXA DE IARNA: Taxa de iarna include costul dotarii autovehiculului inchiriat pentru conditii de iarna si se aplica in de la 1 Octombrie pana la 31 Martie.

RETURNARE IN AFARA ORELOR DE FUNCTIONARE:  Pentru preluarea/returnarea in afara orelor de functionare se aplica o taxa de €30 pe caz.

24h ROAD ASSISTANCE: 24hrs service, call +40 (0)21.405.54.54

DISPONIBILITATEA FLOTEI: In functie de disponibilitatea flotei, Firefly isi rezerva dreptul de a pune la dispozitie un autovehicul de o alta marca sau model decat cel inscris in rezervare, din aceeasi grupa sau una grupa superioara.

TAXE : Toate taxele si tarifele de mai sus nu include TVA sau alte taxe locale.